Aanvragen – Training ‘Casus en procesregie’ (Casusregie aanpak ondermijning)

Voor projectleiders de werken aan casuistiek, fenomenen of handhavingsknelpunten

Procesregie voor de aanpak van Ondermijning

De aanpak van ondermijning start bij het oppikken van signalen en het opwerken van die signalen tot stevige feiten en vermoedens. Bij het werken aan fenomenen, handhavingsknelpunten en casussen  heb je partners nodig. Stap voor stap werk je toe naar interventies die helpen om meer signalen op te pakken, om criminaliteit te voorkomen, om barrières op te werpen of om te handhaven. Hoe maak je dan een succes van de aanpak?

Gedurende het gehele proces heb je te maken met verschillende invalshoeken en botsende logica’s. Hoe zorg je samen dat er een goed integraal doel komt bij de aanpak en vooral ook: hoe zorg je dat dat doel wordt behaald? Hoe bewaak je de voortgang en hoe voorkom je dat je van het een in het ander rolt? Wanneer sluit je af? Daarom is er de training procesregie op ondermijning, met alle aandacht voor de inhoud en het proces:

 • Wat is de rol van de projectleider of procesregisseur?
 • Hoe schrijf ik een goed integraal doel voor mijn aanpak?
 • Hoe maak ik een concreet interventieplan?
 • Wat mag ik van mijn partners verwachten?
 • Wat leg ik vast, hoe en waar?
 • Hoe kan ik de aanpak versnellen?
 • Wat is mijn regiestijl en hoe kan ik daarmee variëren?
 • Hoe en wanneer moet ik bestuurlijk opschalen?
 • Hoe organiseer ik de voortgangsbewaking?
 • Hoe maak ik proces, resultaat en effect zichtbaar?
 • Wanneer sluit ik een casus af?

De tweedaagse training wordt verzorgd op basis van gedegen kennis over procesregie en ervaring in het veld. Aan het einde van de training heb je meer inzicht in de dynamiek van de samenwerking en je hebt handvatten voor een professionele uitwisseling van informatie en plannen van aanpak.

Duur

2 dagen

Kosten

€995, – vrijgesteld van btw, incl. materiaal

Locatie

De training vindt plaats in de regio Amersfoort. Zo nodig wordt de training digitaal verzorgd. We zorgen voor afwisselende dagen met verschillende werkvormen.

De training is goed voor 15 SKJ punten in de open ruimte

Training aanvragen?