Training ‘Opstellen en toetsen DPIA volgens AVG en WPG’

Opstellen en toetsen DPIA volgens AVG en WPG – Oplossing

Bij het aanpakken van ondermijning worden vaak persoonsgegevens verwerkt. Door de context van de verwerkingen gaat het hier snel om bijzondere persoonsgegevens onder de AVG, of gegevens onder de WPG. Een gemeente moet aantonen dat de aanpak effectief is, maar ook dat de privacy van betrokkenen goed is geborgd. Het is onder de AVG en onder de WPG dan ook verplicht om een Data Protection Impact Assessment  (DPIA) op te stellen bij nieuwe, of gewijzigde processen rond ondermijning.

Wat kan C3Group voor u betekenen?

In een training van een dagdeel neemt mr. Maarten de Man (AVG Juristen) je mee in de belangrijke aspecten van een DPIA. Er wordt besproken wanneer een DPIA uitgevoerd moet worden, wat het belang en het doel is van een goede DPIA en aan welke eisen een DPIA wettelijk moet voldoen.

Tijdens de training is er voldoende tijd om vragen te stellen en praktijkvoorbeelden naar voren te brengen. Het bij de DPIA behandelde DPIA-model ontvang je desgewenst in je mailbox. Na de training is Maarten nog ten minste 4 uur beschikbaar om jou te helpen bij het opstellen of beoordelen van een DPIA. De opgestelde DPIA kan met track-changes worden becommentarieerd en de commentaren worden vervolgens met elkaar besproken. Zo bouw je vaardigheid en vertrouwen op om meer DPIA’s binnen jouw organisaties op te stellen bij te werken.

Alle voordelen van deze training!

  • Helderheid over nut en noodzaak van de DPIA
  • Met een duidelijke aanpak en een flexibel format voor je eigen DPIA
  • Kleine groep, ruimte om vragen en praktijksituaties te behandelen
  • Na afloop van de training 4 uur beschikbaarheid voor persoonlijke toelichting of het beoordelen van de door jou opgestelde DPIA

Meer informatie of presentatie op locatie nodig, bel dan met de C3Group op 0345-638090 of mail info@smartveiligheid.nl


Maarten de Man

Maarten de Man

AVG jurist Maarten heeft veel kennis en ervaring met de complexe vraagstukken die samenhangen met de nieuwe privacywetgeving, de AVG. Hij helpt bedrijven en organisaties bij de implementatie van de AVG als kennispartner of als projectleider. Daarbij ondersteund Maarten organisaties bij het uitvoeren van Privacy Impact Assesments en vervult hij voor een aantal organisaties de rol van Functionaris Gegevensbescherming.


Meer informatie?

Als je nog vragen hebt of contact met ons wilt opnemen dan kan dat via het onderstaande formulier of je kunt altijd bellen met de specialisten van de C3Group en RONT Management Consultants op telefoon nummer (0345-638 090).