Webinar Brede Aanpak Zorg & Veiligheid; van signaal tot en met interventie

Frank van Summeren, Robert van Brakel

Webinar Brede Aanpak Zorg & Veiligheid; van signaal tot en met interventie

1158 1158 mensen hebben dit evenement bekeken.

Hoe een compact OOV team heel krachtig kan zijn
Regelmatig ontstaat er ergens in Nederland ophef binnen een gemeente. De oorzaken zijn divers, variërend van een pandemie, een ongeval met gevaarlijke stoffen, een terugkerende zedendelinquent, een ontuchtzaak, een gezinsdrama, de vondst van een drugslab, een incident met een verward persoon, de samenkomst van ordeverstoorders tot de komst van een asielzoekerscentrum. Een dergelijke gebeurtenis kan leiden tot vergaande spanningen in de gemeenschap met mogelijk grote gevolgen voor de openbare orde en veiligheid. Aan u als team OOV de taak om, in samenwerking met betrokken zorg- & veiligheidspartners, te komen tot een doeltreffende aanpak van de complexe veiligheidsproblematiek die zich ook in uw gemeente kan of zal voordoen. Tijdens het webinar wordt aandacht besteed hoe een compact OOV team heel krachtig kan zijn en het verschil kan maken in complexe en urgente veiligheidscasuïstiek.

Wat leer je:

 • Hoe je signalen vanuit de straat gemakkelijk en gestructureerd ophaalt en deze samenvoegt tot een cluster-dossier met een plan van aanpak.
 • Regie voeren op complexe veiligheidscasuïstiek met overzicht, inzicht en sturing op resultaat.
 • Samenwerking tussen interne en externe (veiligheids)partners organiseren en regisseren.
 • Doelmatig en rechtmatig informatiegestuurd (samen)werken aan het bestrijden van de bron in plaats van de symptomen van complexe veiligheidscasuïstiek.

Doelgroep:

 • Adviseurs, regisseurs, projectleiders en programmamanagers openbare orde en veiligheid, in het bijzonder bij kleine en middelgrote gemeenten met grootstedelijke en complexe veiligheidsproblematiek.

Trainers:

Frank van Summeren

Senior adviseur veiligheid bij RONT Management Consultants, programmaleider veiligheid bij de LOI, hoofddocent van de jaaropleiding integrale aanpak van ondermijning van SBO, hoofddocent van de opleiding regisseur in veiligheid van het CCV en hoofddocent van de cursus aanpak bijzondere doelgroepen en kwetsbare gebieden van het HCB.

Robert van Brakel

Robert van Brakel

Managing consultant bij C3Group. Robert is gespecialiseerd in de ontwikkeling van informatie- en regiesystemen voor complexe samenwerkingsverbanden en multidisciplinaire teams binnen zorg en veiligheid. Robert heeft in een 50-tal gemeenten en regionale organisaties meer dan 100 projecten uitgevoerd waarbij specifieke samenwerkingsprocessen en de opbouw van gezamenlijke dossiers door slimme software werden ondersteund. Robert is medeauteur van het boek ‘Ketensamenwerking, duurzaam werken in ketens en netwerken’.

Agenda

Aan de hand van een aantal veel voorkomende maar toch zeer verschillende OOV zaken laten we zien hoe deze op een generieke manier kunnen worden aangepakt en geregistreerd waardoor overzicht, inzicht en regie op resultaat ontstaat over alles wat er binnen OOV gebeurt.


Meer informatie?

Als je nog vragen hebt of contact met ons wilt opnemen dan kan dat via het onderstaande formulier of je kunt altijd bellen met de specialisten van de C3Group en RONT Management Consultants op telefoon nummer (0345-638 090).  Aanvullende details

  Betrokken partners van Platform OOV - C3Group en RONT

  Kosten - € 0,00

   

  Datum en tijd

  20-06-2023 - 15:00 aan
  20-06-2023 - 16:30
   

  Einddatum registratie

  19-06-2023
   

  Locatie

  Online event
   

  Evenement types

   

  Evenement categorie

  Share With Friends