Webinar ‘Brede aanpak OOV & zorg’

Frank van Summeren, Robert van Brakel

Webinar ‘Brede aanpak OOV & zorg’

358 358 mensen hebben dit evenement bekeken.

Webinar ‘Brede aanpak OOV & zorg’- van signaal tot en met interventie

Hoe een compact OOV team heel krachtig kan zijn

Regelmatig ontstaat er ergens in Nederland ophef binnen een gemeente. De oorzaken zijn divers, variërend van een pandemie, een ongeval met gevaarlijke stoffen, een terugkerende zedendelinquent, een ontuchtzaak, een gezinsdrama, de vondst van een drugslab, een incident met een verward persoon, de samenkomst van ordeverstoorders tot de komst van een asielzoekerscentrum. Een dergelijke gebeurtenis kan leiden tot vergaande spanningen in de gemeenschap met mogelijk grote gevolgen voor de openbare orde en veiligheid. Aan jou als team OOV de taak om, in samenwerking met betrokken zorg- & veiligheidspartners, te komen tot een doeltreffende aanpak van de complexe veiligheidsproblematiek die zich ook in uw gemeente kan of zal voordoen. Tijdens het Webinar ‘Brede aanpak OOV & zorg’ wordt aandacht besteed hoe een compact OOV team heel krachtig kan zijn en het verschil kan maken in complexe en urgente veiligheidscasuïstiek.

Tijdens het Webinar ‘Brede aanpak OOV & zorg’ worden de volgende onderwerpen aangestipt:

  • Hoe je signalen vanuit de straat gemakkelijk en gestructureerd ophaalt en deze samenvoegt tot een cluster-dossier met een plan van aanpak.
  • Regie voeren op complexe veiligheidscasuïstiek met overzicht, inzicht en sturing op resultaat.
  • Samenwerking tussen interne en externe (veiligheids)partners organiseren en regisseren.
  • Doelmatig en rechtmatig informatiegestuurd (samen)werken aan het bestrijden van de bron in plaats van de symptomen van complexe veiligheidscasuïstiek.
  • Gebruik van de modernste software om het bovenstaande mogelijk te maken en de meeste complexe cases overzichtelijk te presenteren.

Agenda

Aan de hand van een aantal veel voorkomende maar toch zeer verschillende OOV zaken laten we zien hoe deze op een generieke manier kunnen worden aangepakt en geregistreerd waardoor overzicht, inzicht en regie op resultaat ontstaat over alles wat er binnen OOV gebeurt.

Doelgroep:

  • Adviseurs, regisseurs, projectleiders en programmamanagers openbare orde en veiligheid, in het bijzonder bij kleine en middelgrote gemeenten met grootstedelijke en complexe veiligheidsproblematiek.


Meer informatie?

Als je nog vragen hebt of contact met ons wilt opnemen dan kan dat via meer informatie of je kunt altijd bellen met de specialisten van Platform OOV op telefoon nummer (088 – 505 82 30).

Aanvullende details

Betrokken partners van Platform OOV - C3Group en RONT

Kosten - € 0.00,-

Ga naar de volgende URL om je te registreren voor dit evenement: https://platformoov.nl/aanmelden-webinar-brede-aanpak-oov-zorg/ →

 

Datum en tijd

18-06-2024 - 15:00 aan
18-06-2024 - 16:30
 

Einddatum registratie

14-06-2024
 

Locatie

Online event
 

Evenement types

 

Evenement categorie

Share With Friends