Training Brede OOV Aanpak, van signaal tot en met interventie (krachtige OOV teams)

De Training Brede OOV Aanpak levert de volgende kennis en vaardigheden op:

Dag 1: (6-12-2022)

 • Hoe je signalen vanuit de straat gemakkelijk en gestructureerd ophaalt en deze samenvoegt tot een cluster-dossier met een plan van aanpak.
 • Een werkproces voor regie voering en dossieropbouw voor het binnen halen van relevante signalen en het delen van informatie met partners conform de AVG en met bijbehorende DPIA.
 • Kennismaking met verschillende geavanceerde apps en regie systemen om AVG- en Wpg proof dossiers op te bouwen en informatie te delen met partners.

Dag 2: (17-1-2023)

 • Proces management en communicatie skills voor het voeren van succesvolle regie overleggen en het gestructureerd uitvragen van een casus volgens VBOBB- en de SMART Veiligheid methodiek.
 • Praktijk ervaring met regie voering op complexe en minder complexe veiligheid casuïstiek met overzicht, inzicht en regie op resultaat.
 • Samenwerking tussen interne en externe (veiligheids)partners, organisaties en regisseurs.
 • Doelmatig en rechtmatig informatie gestuurd (samen)werken om de probleemoorzaak aan te pakken in plaats van de symptomen van complexe veiligheid casuïstiek te bestrijden.

  Klik hier voor meer informatie over generieke OOV aanpak


De training waar je leert “Hoe een compact OOV team heel krachtig en succesvol kan zijn”

Regelmatig ontstaat er ergens in Nederland ophef binnen een gemeente. De oorzaken zijn divers, variërend van een pandemie, een ongeval met gevaarlijke stoffen, een terugkerende zedendelinquent, een ontuchtzaak, een gezinsdrama, de vondst van een drugslab, een incident met een verward persoon, de samenkomst van ordeverstoorders tot de komst van een asielzoekerscentrum. Een dergelijke gebeurtenis kan leiden tot vergaande spanningen in de gemeenschap met mogelijk grote gevolgen voor de openbare orde en veiligheid. Aan u als team OOV de taak om, in samenwerking met betrokken (veiligheids)partners, te komen tot een doeltreffende aanpak van de complexe veiligheidsproblematiek die zich ook in uw gemeente kan of zal voordoen. Met de training Brede OOV Aanpak leer je hoe je signalen van de straat oppakt, deze signalen opbouwt tot een rechtsgeldig samenhangend dossier en de samenwerking tussen ketenpartners succesvol laat zijn. Tevens maak je kennis met de mogelijkheden van de meest geavanceerde regiesystemen waardoor het opbouwen en en delen van dossierkennis gemakkelijk en volgens de AVG en Wpg kan plaatsvinden. De eerste signalen van OOV problematiek komen bijna altijd van de straat. Het gebruik van de Straatsignaal app (Android, Apple) en de GOOV applicatie door de straat professionals is dan ook een waardevolle aanvulling op de Brede OOV Aanpak. Met de kennis, vaardigheden en tools die je meekrijgt tijdens deze training kun je het verschil maken binnen je team bij het herkennen en oplossen van complexe en urgente veiligheid casuïstiek.


Doelgroep:

Deze OOV aanpak oplossing wordt gebruikt door coördinatoren, regisseurs, wijkmanagers, gebiedsmanagers, stedenbouwkundigen, planologen, projectleiders, beleidsmakers en adviseurs op het gebied van leefbaarheid, veiligheid, ruimtelijke ordening, volkshuisvesting, wonen, wijkontwikkeling, toezicht en handhaving bij:

 • Gemeenten
 • Woningcorporaties
 • Regionale samenwerkingsverbanden
 • Adviseurs, regisseurs, projectleiders en programmamanagers openbare orde en veiligheid, in het bijzonder bij kleine en middelgrote gemeenten met grootstedelijke en complexe veiligheidsproblematiek.


Trainers:

Frank van Summeren

Senior adviseur veiligheid bij RONT Management Consultants, programmaleider veiligheid bij de LOI, hoofddocent van de jaaropleiding integrale aanpak van ondermijning van SBO, hoofddocent van de opleiding regisseur in veiligheid van het CCV en hoofddocent van de cursus aanpak bijzondere doelgroepen en kwetsbare gebieden van het HCB.

Robert van Brakel

Robert van Brakel

Managing consultant bij C3Group. Robert is gespecialiseerd in de ontwikkeling van informatie- en regiesystemen voor complexe samenwerkingsverbanden en multidisciplinaire teams binnen zorg en veiligheid. Robert heeft in een 50-tal gemeenten en regionale organisaties meer dan 100 projecten uitgevoerd waarbij specifieke samenwerkingsprocessen en de opbouw van gezamenlijke dossiers door slimme software werden ondersteund. Robert is medeauteur van het boek ‘Ketensamenwerking, duurzaam werken in ketens en netwerken’.


Meer informatie?

Als je nog vragen hebt of contact met ons wilt opnemen dan kan dat via het onderstaande formulier of je kunt altijd bellen met de specialisten van de C3Group en RONT Management Consultants op telefoon nummer (0345-638 090).   

  Datum en tijd

  06-12-2022 - 09:00 tot
  17-01-2023 - 16:00
   

  Einddatum registratie

  05-12-2022
   

  Locatie

   

  Evenement types

   

  Evenement categorie

  Delen met jouw netwerk

  Organisator

  C3Group en RONT

  Kosten

  € 900,-

  32 32 mensen hebben dit evenement bekeken.